Mai mult de 10 motive pentru a alege sa îți porți bebelușul

1. Nou-născuții au nevoie de susținere și contact fizic cu mama
Pozitia cangur (lipit de pieptul mamei) intr-un mediu sigur si bland, il relaxeaza pe bebelus.
Sunt studii care sustin ca aceasta pozitie ajuta copiii sa planga mai putin si calmeaza durerile de colici.
Acest tip de purtare se aseamana cu “purtatul” copilului in uter (oferind confort, caldura, siguranta).
imic nu e prea strans sau prea larg. In acelasi mod in care mersul mamei in timpul sarcinii nu a afectat coloana copilului, asa si purtarea intr-un sistem de purtare ergonomic nu va avea efecte negative asupra coloanei lui, ci din contra.

2. Bebelusul simte bataile inimii mamei/ tatalui si mirosul pielii acestora.

3. Poate fi alăptat fără probleme direct în sistemul de purtare

4. Poziția ridicată este recomandată bebelușilor cu reflux

5. Bebelusul poate sa eructeze cu usurinta (fara varsaturi)

6. Digestia ii este stimulata (prin masajul stomacului)

7. Picioarele sunt mentinute intr-o pozitie sanatoasa (se formeazea un M intre solduri, femur si tibii, tipic pozitiei de ”broscuta”). Aceasta pozitie este recomandata in prevenirea si tratarea displaziei de sold. In marsupiile neergonomice copilul are picioare atarnate, presiunea fiind exercitata pe oasele pubiene.

8. Spatele este curbat în formă de “C”, o pozitie naturala pentru bebelusi. In marsupiile neergonomice un copil este fortat sa isi tina spatele drept, asta in cel mai “fericit” caz, atunci cand nu este purtat cu fata catre lume si isi curbeaza spatele concav, care ne conduce la urmatorul punct:

9. Copilul poate fi supus ultra-stimularii, fara a putea sa se ascunda cand ceva il sperie, fara a se putea linisti vazand chipul cunoscut si simtind mirosul cunoscut.

10. Este un ajutor incredibil pentru mama (sau persoana care ingrijeste copilul). In timp ce ii oferi bebelusului prezenta ta, de care el are nevoie ca de aer, iti raman si doua maini libere pentru alte activitati (gatit, spalat vase, cumparaturi, joaca cu celalalt copil, plimbari relaxante fara sa iti faci griji de scari si alte impedimente etc).

11. Miscarea mamei sau a purtatorului favorizeaza dezvoltarea copilului.
Cercetatorii au descoperit ca bebelusii purtati dobandesc mai multa putere fizica (dezvoltare stato-motorie, abilitati vestibulare), o dezvoltare mai buna a sistemului nervos (coordonare, dezvoltare senzoriala), o dezvoltare pshihologica mai armonioasa (incredere, creativitate, toleranta la frustrari, siguranta de sine) si abilitati sociale mai bune (capacitate de integrare si adaptare).

12. Odată ce crește, bebelușul descoperă lumea înconjurătoare din sistemul de purtare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *