Ce sistem de purtare sa alegi pentru iarna?

Purtarea bebelusilor in sisteme speciale este un avantaj major, indiferent de anotimp si de varsta, am mai adauga noi. Bebelusii se simt confortabil in bratele mamei, iar mamele se pot bucura de putina independenta, avandu-si puii la piept.

Insa cum purtam bebelusii iarna?

Care sunt cele mai potrivite sisteme de purtare? Va provocam sa deslusim acest mister, facand o analiza comparativa a celor mai cunoscute sisteme de purtare ergonomice, utilizabile inca de la nastere.


Lenny UpGrade versus Manduca XT versus Marsupi Plus
Lenny UpGrade este un sistem de purtare aproape imbatabil, deoarece ofera intr-un singur produs nenumarate caracteristici de calitate si confort. Daca discutam separat, putem lua in prima faza notiunile de confort datorate materialelor.

Lenny este realizat din tesatura moale, care se muleaza dupa forma bebelusului, tinandu-l strans, ca intr-o imbratisare. Practic, materialul imbraca bebelusul, indiferent de zona cu care intra in contact, iar tesatura densa ii asigura sustinerea necesara si rezistenta in timp. Sa nu uitam faptul ca Lenny Up poate fi folosit de la 2 luni si pana la 20 de kilograme, fiind un sistem de purtare ergonomic care creste o data cu bebelusul tau, datorita faptului ca este reglabil.

Tesaturile fine nu sunt doar rezistente si sigure, ci ofera si un plus de frumusete, deoarece imprimeurile oferite de firma poloneza nu am egal pe piata sistemelor de purtare pentru bebelusi. In plus, mai ales pentru lunile de iarna, este deja cunoscut faptul ca straturile folosite pentru a ne incalzi trebuie sa fie moi si calduroase, iar Lenny este din acest punct de vedere intruchiparea perfectiunii.

Daca discutam separat, putem lua in prima faza notiunile de confort datorate materialelor. Lenny este realizat din tesatura moale, care se muleaza dupa forma bebelusului, tinandu-l strans, ca intr-o imbratisare. Practic, materialul imbraca bebelusul, indiferent de zona cu care intra in contact, iar tesatura densa ii asigura sustinerea necesara si rezistenta in timp. Sa nu uitam faptul ca Lenny UpGrade poate fi folosit de la 2 luni (minim 3.5 kg) si pana la 20 de kilograme (2-3 ani), fiind un sistem de purtare ergonomic care creste o data cu bebelusul tau, datorita faptului ca este reglabil. Tesaturile fine nu sunt doar rezistente si sigure, ci ofera si un plus de frumusete, deoarece imprimeurile oferite de firma poloneza nu am egal pe piata sistemelor de purtare pentru bebelusi. In plus, mai ales pentru lunile de iarna, este deja cunoscut faptul ca straturile folosite pentru a ne incalzi trebuie sa fie moi si calduroase, iar Lenny este din acest punct de vedere intruchiparea perfectiunii.

Manduca XT (de la nastere), respectiv Manduca Clasic pentru varste mai mari ale bebelusilor, reprezinta probabil cele mai uzuale sisteme. Practic oricine aproape a auzit de Manduca si poate ca majoritatea celor care au auzit au si probat acest sistem. Foarte rezistenta si practica, Manduca ofera aceeasi independenta si autonomie parintelui, insa prezinta inconvenientul de a fi realizat din materiale mai dure, care nu incalzesc in totalitate pe timpul iernii, deci care nu vor oferi acelasi confort pe care il ofera tesatura moale a sistemului Lenny. Manduca ramane insa un etalon in industrie si o solutie benefica, fiind un sistem deosebit de practic.

Marsupi Plus este sistemul de purtare care era cel mai recomandat de la nastere, pana la aparitia modelelor Manduca XT si Lenny UpGrade. Cumva insa, Marsupi a pierdut din autoritate, din cauza faptului ca are o durata relativ mica de viata. Sistemul poate fi folosit de la nastere, insa ramane mic relativ rapid, in functie de conformatia bebelusului si de ritmul de crestere a acestuia. In plus, Marsupi, spre deosebire de Lenny UpGrade si Manduca Xt prezinta prinderile cu velcro (fata de catarame la celelalte sisteme) lucru care poate constitui un inconvenient atunci cand se incearca transferul bebelusului in timpul somnului. Materialul din care este realizat Marsupi este de asemenea usor rigid, drept pentru care punctele in plus se duc tot catre Lenny UpGrade.

Aspectele ce tin de siguranta sunt acoperite in cazul oricaruia dintre sisteme, deoarece fiecare companie producatoare in parte are grija sa testeze produsele inainte de a le da in folosire. Cumva insa, Lenny pare sa iasa in fata, deoarece aduce un plus de confort ce nu poate fi egalat de niciun alt sistem de purtare. Indiferent daca vorbim despre culori (non-toxice), reglaje, material și tesaturi de calitate, moi si care se muleaza pe copil, toate acestea par sa incline balanta spre modelele de sisteme Lenny.

In plus, daca alegi si o protectie impermeabila pentru marsupiu, bebelusul tau se va bucura de confort maxim si va fi protejat de ploaie, vant sau ninsoare, iar tu vei avea mainile la caldura, in buzunarul calduros, special creat pentru purtator.

Noi am testat mai multe protectii si recomandam cu toata increderea protectiile BB Junior, tocmai pentru urmatoarele avantaje:

  • Se regleaza pe dimensiunea bebelusului (cu ajutorul elasticului de jur imprejur, cu opritori). Dimensiunea este generoasa pentru a acoperi perfect si piciorusele unui copil mai mare. Se potriveste bine si pe dimensiunea purtatorului (prinderea se face cu doua chingi si catarame pe spate pe spate.
  • Se da jos foarte usor, ceea ce o face foarte practica, mai ales la plimbarile cand treceti de la exterior la interior si invers.
  • Gluga este inclusa si se poate detasa la nevoie. Ofera un plus de sustinere pentru capul/gatul copilului
  • Protejeaza mainile parintelui purtator (buzunarul din partea frontala, captusit)
  • Usor de utilizat, atat in fata cat si in spate
  • Se poate folosi si ca protectie peste carucior sau ca paturica la scaunul de masina, iar la nevoie chiar si ca paturica de schimbat scutecul
  • Este foarte utila si in cazul alaptarii, pentru a va feri de privirile indiscrete sau de frig
  • Banda reflectorizanta atasata pe buzunarul frontal va sporeste vizibilitatea

Toate protectiile BB Junior sunt atent lucrate in Romania, incercand sa indeplineasca toate nevoile micului client, bebelusul tau. Toate materialele folosite sunt de cea mai buna calitate, indeplinind Standardul OEKO-TEX® 100 si nu produc efecte negative asupra sanatatii umane sau naturii. Materiale nu sunt tratate cu coloranti sau alte substante nocive, cancerigene, toate substantele folosite pentru colorare sau imblanzirea tesaturilor sunt cele reglementate prin lege si nu afecteaza PH-ul pielii si sanatatea organismului uman. Materialele din care sunt confectionate protectiile permit pielii sa respire si nu retin transpiratia. Fasul de la exterior este impermeabil, iar materialul din interior este un micropolar antipiling gros si calduros (300g/m2).

Te asteptam pe site-ul nostru www.laditafermecata.ro cu cele mai frumoase imprimeuri Lenny UpGrade si cu protectiile impermeabile BB Junior, care fac o echipa atat de buna pe timp de iarna, fiind alegerea potrivita pentru tine si bebelusul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *